Zakaj Austin Russell, najmlajši MILIJARDAR, Elon Musk šteje za največjega konkurenta?

Austin Russell , 23  predstavlja hudo konkurenco Tesla direktor Elon Musk . Russell je ustanovil svojo tehnologijo samovozečih avtomobilov.Medtem ko je bil Austin star komaj 17 let in je bil še v srednji šoli, je razvil lastno avtomobilsko tehnologijo. Svoje podjetje je poimenoval Luminar. Russell je res čudež. Ko je bil še otrok, si je zapomnil periodni sistem. V intervjuju je povedal, da si je periodično tabelo zapomnil, ko je bil star komaj 2 leti. no! To je nekaj neverjetnega.

Nadalje je v intervjuju povedal, da je pri 10-11 letih lahko pisal programsko opremo. Starši mu niso dovolili mobilnega telefona. Tako je programiral vdelano programsko opremo v svojem Nintendo DS, da jo je spremenil v mobilni telefon, in presenetljivo je delovalo! V najstniških letih se je njegovo zanimanje povečalo. Zdaj ga je zanimala fotonika.Z lidarjem se je začel ukvarjati pri 14 ali 15 letih. Lidar pomeni zaznavanje svetlobe in določanje razdalje.« To je metoda, ki se uporablja za merjenje razdalje predmetov z laserjem. Uporaben je tudi pri ustvarjanju 3D zemljevidov okolja. Ta tehnika je uporabna pri samovozečih avtomobilih, saj jim omogoča prepoznavanje in krmarjenje po ovirah.

Lidar je jedro Austinovega start-upa. Njegovo podjetje razvija lastno tehnologijo Lidar za samovozeče avtomobile. Austin Rusell je opustil univerzo Stanford. Študiral je uporabno fiziko. Vendar se je želel bolj osredotočiti na Luminar. Prijavil se je za štipendijo Thiel Fellowship in jo na koncu pospravil. Thiel Fellowship študentom plača približno 100.000 $, da opustijo fakulteto in delajo na svojem zagonu. To štipendijo plača PayPal ustanovitelj Peter Thiel.

Russell je pri 11 letih zgradil raziskovalni laboratorij v garaži svojih staršev. Tako so se njegovi starši precej zavedali njegovega intelekta in so ga podpirali. Luminar je svoje iteracije Lidarjeve tehnologije začel pošiljati lani. Njegova najnovejša različica je bila objavljena aprila. Vendar podjetje še ni razkrilo podrobnosti o ceni senzorja.

Po drugi strani pa Teslin izvršni direktor ni preveč naklonjen Lidarjevi tehnologiji. Pravi, da je bergla. Avtomobili Tesla so zgrajeni s 'popolno samovozečo strojno opremo'. Uporablja kombinacijo ultrazvoka, radarja in kamere. Russell meni, da je Elonov pogled na izdelavo avtonomnega vozila brez tehnologije Lidar nerealen. Vozila Tesla imajo strojno opremo, potrebno za samostojno vožnjo na višji ravni varnosti v primerjavi z človeškimi vozniki. Vendar na Teslinem spletnem mestu piše, da ta vozila zahtevajo tudi dodatno programsko opremo za samostojno vožnjo.

Austin Russell je delil svoja stališča, da je ustanovitev podjetja osnovni korak. Največji izziv je potem. Ljudje bi morali stvari jemati resno, saj gre za tehnologijo, ki je neobstoječa. Russell pravi, da je zelo pomembno imeti namen nekaj narediti in to ga ohranja. S svojo senzorsko tehnologijo Lidar želi narediti samostojno vožnjo varnejšo. Dejal je, da je pridna oseba. Dela okoli 100 ur na teden. Vendar mu ni žal. Na koncu je vse delovalo. Austinovo trdo delo in predanost sta ga pri 26 letih naredila za najmlajšega milijarderja na svetu, ki si je ustvaril lastne roke.