Samsung x AMD Novi Exynos 2200 uničuje konkurenco tako, da premaga Apples A14 Bionic čipset

Samsung je v začetku tega leta dejal, da bo v kratkem na voljo vrhunski procesor Exynos z AMD-jevim GPU Radeon. Čeprav podjetje ni povedalo, koliko povečanja zmogljivosti lahko pričakujemo od novega nabora čipov, se domneva, da bi lahko presegel Applov najnovejši procesor, A14 Bionic. Na internetu se je zdaj pojavilo prvo pravo merilo AMD GPU.

Samsungovi poskusi razvoja lastnih čipov so bili mešani. Za trenutek se je zdelo, kot da so na ravni s Qualcommom, potem pa so začeli zaostajati, zdaj pa so se vrnili in zdi se, da so se vrnili na večji in boljši način.

Ali ste bili član sovražnikov Exynosa zaradi njegovega slabega igralnega učinka? Samsung si je prispevek vzel k srcu in zdaj sodeluje z AMD, da bi ustvaril GPU po meri za njihov naslednji vodilni procesor Exynos. AMD bo zagotovil vrhunsko izkušnjo GPU za pametne telefone s pogonom Exynos kot del sodelovanja, ki je bilo objavljeno na Computexu 2021. Preberite tudi – Samsung Galaxy M52 5G bi lahko imel Snapdragon 778G SoC, trojno kamero s 64 milijoni slikovnih pik in več.Napredne tehnologije, kot sta sledenje žarkom in senčenje s spremenljivo hitrostjo, bodo vključene v novi GPU RDNA2, kar bo povzročilo večjo ločljivost grafike in izboljšano energijsko učinkovitost. Grafiko RDNA2, najnovejšo AMD-jevo, najdemo v grafičnih karticah AMD serije 6000, pa tudi v Sony PlayStation 5 in Xbox Series X/S.

Južnokorejsko tehnološko podjetje naj bi preizkušalo čipset Exynos z jedri Radeon GPU in CPU Cortex A77, glede na tweet iz dobro znanega vira IceUniverse. Tipster je poslal posnetek zaslona programa za primerjalno analizo grafike 3DMark, v katerem je procesor Exynos z AMD GPU na testu Wild Life dosegel 8.134 točk s povprečno hitrostjo 50 sličic na sekundo. Ta rezultat je boljši od iPhone 12 Pro Max, ki je imel procesor Apple A14 Bionic in je dosegel približno 7.442 točk s hitrostjo 40 sličic na sekundo.

Po poročanju IceUniverse bo Samsung letos izdal tri nove nabore čipov. Po navedbah vira bosta dva od treh procesorjev vrhunska čipa, ki temeljita na arhitekturi AMD RDNA.

Samsung Exynos 2200 bo nasledil Exynos 2100, ki je izšel v začetku tega leta. Drugi procesorji, kot sta serije Samsung Exynos 1200 in Samsung Exynos 800, bodo izšli letos. Po poročanju GSMArena bo Samsung GPU demonstriral junija 2021, uradna napoved pa bo sledila. Po besedah ​​vira bodo prvi telefoni z grafičnimi procesorji AMD na voljo šele prihodnje leto. Trenutno za to ni določene časovnice.

Po poročanju ZDNet Korea Samsung dela tudi na prenosnem računalniku Windows. Ta prenosnik bo poganjal vodilni CPU 2200, ki bo izšel v tretjem četrtletju – po predstavitvi serije Galaxy Note 21, o kateri se govori. Naslednik Exynos 850 SoC bo verjetno tretji nabor čipov srednjega razreda v seriji 800.

Takrat se kompleksne funkcije, kot sta sledenje žarkov in senčenje s spremenljivo hitrostjo, ne uporabljajo v številnih mobilnih igrah. Po drugi strani pa lahko Samsung sodeluje z razvijalci iger pri razvoju edinstvenih naslovov, ki izkoriščajo prednosti platforme Exynos. Samsung je pred tem za mesec dni rezerviral uvedbo Androida Fortnite za svoje telefone Galaxy, preden jo je dal na voljo drugim napravam. AMD serija RX 6000M vključuje tudi nekaj novih grafičnih kartic za mobilne platforme.

Oznakeamd čipset Samsung tech