Reese Witherspoon je razkrila, da univerza Stanford ni dovolila snemanja Legally Blonde, vendar je naredila izjemo za drug film

Pravno blondinka je ameriška komedija iz leta 2001, ki je bila velika uspešnica. O njej se govori vse do danes, skoraj 20 let pozneje, in velja za eno od klasikov. Nemogoče je razmišljati o žanru romantične komedije in drame, ne da bi pomislili na Legally Blonde.

Režiral ga je Robert Luketic, producirala pa sta Marc Platt in Ric Kidney. V njem so bila velika imena iz industrije, kot so Reese Witherspoon , Luke Wilson , Selma Blair , Matthew Davis , Victor Garber , in Jennifer Coolidge .

Kakšna je zgodba zakonito blondinke?

Legally Blonde spremlja Elle Woods, Reese Witherspoon, slavno sestrinsko dekle iz SoCala. Ko jo njen fant pelje v drago restavracijo, misli, da jo bo zaprosil, a je imel drugačne načrte! Z njo se razide, ker namerava iti na pravno šolo Harvard in meni, da Elle ni dovolj resna. Elle je nato na misiji dokazati, da se moti. Opravlja izpite in vstopi tudi na Harvard. Sledi nemir smeha in kaosa, dokler Elle končno ne doseže srečnega konca, čeprav ne s tistim, s katerim je mislila, da bo! Film je posnet po romanu Amande Brown Legally Blonde.Lokacija snemanja Legally Blonde

Legally Blonde je bil postavljen na univerzi Harvard v Cambridgeu v Massachusettsu. Vendar tam pravzaprav ni bilo v celoti posneto! Posneto je bilo pri USC , UCLA , in Kalifornijski inštitut za tehnologijo . Prvotna lokacija, ki so jo imeli v mislih, ni bilo nobeno od teh krajev. Tudi prvotna postavitev filma ni bila Harvard. Bilo je Univerza Stanford , Kalifornija. Toda Stanford ima pravilo 'brez snemanja', zaradi katerega ekipa tam ni smela snemati. Če bi jim bilo dovoljeno, bi bilo smiselno, ker so liki in avtorica knjige sama obiskovala univerzo Stanford in bi bilo primerno, saj je celotna knjiga postavljena tam. Toda to se ni izšlo. Tudi sama Reese Witherspoon je obiskovala univerzo Stanford, vendar jih to ni premaknilo, da bi privolili, da jim tam dovolijo snemanje.

Stanford je za drug projekt prelomil svoje pravilo o prepovedi snemanja

Pred kratkim pa je univerza prekršila njihovo strogo pravilo za še en projekt - projekt Issa Rae 'Insecure'. Reese Witherspoon je ob tem razkrila pravi razlog, zakaj se Stanford obotavlja, da bi jim dovolil snemanje tam.

Razlog:

Pri tem so zelo natančni zaradi celoletne dejavnosti v kampusu in zaradi varovanja zasebnosti svojega osebja in študentov. Skoraj 2 desetletji pozneje je univerza naredila izjemo, kmalu zatem pa je to razkrila Reese Witherspoon. Vseeno pa je bilo vse zabavno in igre in v njenem tvitu ni bilo nobene grenkobe. Sploh ne bi smelo biti, saj je bil film Legally Blonde tako ali tako velik hit, ne glede na to, kje je bil posnet. Zdaj si ne moremo predstavljati, da bi Elle Woods šla kamor koli razen na Harvard! Film bo vedno imel posebno mesto v naših srcih in se bo prenašal tudi na naše prihodnje generacije. Postavil je standard za veliko filmov in kdo ve, morda je bilo to na bolje?