Prvi pogled na Googlov projekt Valhalla, ročno igralno konzolo Android s pogonom Qualcomm Snapdragon

Qualcomm, za katerega so prej trdili, da dela na blagovni znamki pametnih telefonov za igre na srečo, naj bi zdaj delal na lastni prenosni konzoli, ki jo bo poganjal prihodnji operacijski sistem Android 12.

Po navedbah Android Policije bo ta prenosni igralni sistem zelo podoben Nintendo Switchu, vendar bo poganjal Android in ga poganjal procesor Snapdragon. Po navedbah vira je videl nekončne fotografije naprave, vendar se je odločil, da jih ne bo razkril.

Na kratko, Qualcommova prenosna igralna konzola bo videti kot debelejši pametni telefon s snemljivimi krmilniki na levi in ​​desni strani.Ročni igralni sistemi, ki izvajajo emulirane igre, niso novi, vendar jim manjka računalniška moč, razen če se sklicujete na Project Valhalla, ki bo kmalu izšel. Na voljo bo za 199 $ in bo vključeval nabor čipov Qualcomm Snapdragon 855 in 5,99-palčni zaslon. Kaj točno to pomeni? Njegova procesorska zmogljivost zadostuje za brez težav zagon PSP, Gamecube in celo iger Nintendo Wii.

Pričakuje se, da bo na voljo v dveh različicah: osnovni in profesionalni model, po ceni 199 USD oziroma 249 USD. Čeprav naj bi imel slednji večji RAM (8 GB) in prostor za shranjevanje (128 GB), sta oba združljiva z dodatno priklopno postajo, ki vam omogoča, da ju povežete z zaslonom za igranje iger na velikem zaslonu. Priložena sta tudi razširitvena reža za microSD in 5.000 mAh baterija, ki naj bi zdržala vsaj nekaj ur besnega igranja. Si želiš enega? Čez nekaj tednov boste morali iti na Indiegogo in ga prednaročiti.

Katere funkcije ima Qualcommova nova konzola s pogonom Android 12?

Oblika konzole je podobna 'debelejšemu, obsežnejšemu pametnemu telefonu,' pravi David Ruddock iz policije Android, ki bo 'pomagal njegovemu procesorju, da deluje hitreje in bistveno učinkoviteje kot nedavni ultra tanek pametni telefon.'

Naprava naj bi imela D-Pad v slogu PlayStation Vita, analogne sprožilce in Qualcommov neimenovani 'vodilni' nabor čipov. Čeprav je možno, da bo to vodilni konj prejšnje generacije, kot je Snapdragon 835 ali 845, da bo cena nizka.

To bi moralo zadostovati za igranje nekaterih najzahtevnejših mobilnih iger z močnim hladilnim sistemom, da se CPU ne pregreje.

Naslednje funkcije bodo vključene v novo konzolo Qualcomm s pogonom na Android 12.

Videz

Glede na govorice bo naslednja Qualcommova konzola osupljivo podobna Nintendo Switch. Na levi in ​​desni strani naprave bodo snemljivi krmilniki. Čeprav dejanski deleži prenosne konzole še niso izdani, bo debelejša od pametnega telefona. Močnejši hladilniki se bodo lahko prilegali v debelejši dizajn.

Izvedba

Zmogljiv procesor Snapdragon 888 bo napajal Qualcommovo novo prenosno igralno konzolo. Ta silicijev čip ima možnost taktiranja pri visokih taktnih hitrostih. Na vašo napravo bo nameščen operacijski sistem Android 12.

Ker namerava Qualcomm izdati prenosno igralno konzolo v prvem četrtletju 2022, je treba v notranjost vključiti naslednika Snapdragon 888. Pričakuje se tudi, da bo ta nabor čipov deloval pri višjih taktih zaradi debeline naprave, kar bo Qualcommu omogočilo uporabo močnejšega hladilnika.

Oznakeprojekt valhalla snapdragon projekt Projekt Valhalla 2021 projekt konzole valhalla valhalla ročni projekt indiegogo valhalla indiegogo ročni projekt valhalla snapdragon