Nigerijska vlada v celoti blokira Twitter, potem ko je bil tvit nigerijskega predsednika izbrisan

Nigerijcem se je zdelo predsedstvo nespoštljivo in so svoje nezadovoljstvo v velikem številu ponovno tvitnili. Sporočilo je nato izbrisal Twitter.

Nigerija je blokirala Twitter na mobilnih omrežjih, potem ko je predsednik Muhammadu Buhari v tvitu na platformi družbenih medijev obljubil brutalno zatiranje protestov na jugovzhodu. Mobilne podatke uporablja velika večina uporabnikov interneta v najbolj naseljeni afriški državi.

Glede na e-poštno izjavo s Twitterja je bila objava 'zelo zaskrbljujoča'. 'Preiskujemo in vas bomo obvestili takoj, ko bomo imeli več informacij,' je zapisano.Maja 2020 je Twitter uvedel funkcijo moderiranja, ki uporabnikom pomaga pri upravljanju trolov, nepomembnih, žaljivih ali neprijetnih komentarjev na njihove tvite.

Vlada je prepovedano secesionistično organizacijo avtohtonih prebivalcev Biafre obtožila za stopnjevanje nasilja v regiji, ki je vključevalo dramatične pobege iz zaporov, zažiganje volišč in poboje policijskega osebja.

Nekatera podjetja wi-fi so omogočila dostop, vendar to ni razširjeno sredstvo za povezavo z internetom v Nigeriji. Glede na spletno mesto za sledenje Trendsmap so iskalne fraze, kot je »VPN«, postale priljubljene čez noč.

Reuters pravi, da je dejanje sledilo, ko je Twitter odstranil objavo nigerijskega predsednika Muhammaduja Buharija, ki je obljubil, da bo kaznoval krivce za nedavne napade na volilne urade in policijske postaje ter namigoval na državljansko vojno z milijonom ljudi v državi v 60. letih prejšnjega stoletja.

Od konca lanskega leta prebivalci Nigerije protestirajo proti policijski enoti posebnega oddelka za boj proti ropom (SARS). Glede na študijo, ki jo je objavila Amnesty International, je SARS med januarjem 2017 in majem 2020 izvedel najmanj 82 primerov mučenja, slabega ravnanja in izvensodnih usmrtitev.

Oznakeblokira račun nigerijski Twitter prepoved twitterja