Nemški prodajalec je pred oktobrsko predstavitvijo razkril ceno Google Pixel 6

Google Pixel 6 je najnovejši model v paleti telefonov 'Pixel' programskega velikana 'Google'. Najnovejša Googlova predstavitev mobilnega telefona je bila Pixel 5a 5G, ki je bila predstavljena 17. avgusta 2021. Telefon ima 6,34-palčni zaslon na dotik z ločljivostjo 1080 slikovnih pik krat 2400 slikovnih pik. Google Pixel 5a 5G poganja osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 765G in ima 6 GB RAM-a. Pred predstavitvijo najnovejših modelov v ponudbi, Google Pixel 6 in Google Pixel 6 Pro, je nemški trgovec očitno razkril ceno in specifikacije Pixela 6 prek promocijskega materiala, objavljenega na spletu.

Datum izdaje Pixel 6 in 6 Pro

Google je potrdil, da bosta nova Google Pixel 6 in Google Pixel 6 Pro predstavljena 19. oktobra 2021.

Dogodek se imenuje »Pixel Fall Launch« in se bo začel ob 10:00 po pacifiškem času, kar je 22:30 po indijskem standardnem času.Preberite tudi: Razburljivi novi dizajni, ki so jih razkrili dobri upodobitve Pixel 6 in oboževalci komaj čakajo na lansiranje

Razkrita cena in specifikacije Pixela 6

Pred predstavitvijo je nemška trgovska veriga 'Saturn' objavila ceno Pixela 6 in specifikacije Google Pixela 6. Glede na promocijsko gradivo, ki je pricurljalo, bo cena Google Pixela 6 znašala 649 evrov, kar je približno 56.161 za različico 8 GB RAM + 128 GB za shranjevanje, medtem ko bo višja različica istega, Google Pixel 6 Pro, stala 899 €, kar je približno 77,785. Cena za Pixel 6 Pro v promociji ni bila izrecno omenjena. Cene se lahko razlikujejo, saj uradne objave še ni.

Pričakuje se, da bo Pixel 6 Pro imel 3 možnosti pomnilnika, 128 GB, 256 GB in 512 GB, ki bodo vse imele 12 GB RAM-a.

Pixel 6 naj bi imel 6,4-palčni zaslon AMOLED z nastavitvijo dvojne zadnje kamere s primarnim senzorjem 50 milijonov slikovnih pik in sekundarnim senzorjem z 12 milijoni slikovnih pik ter senzorjem za selfie kamero z 8 milijoni slikovnih pik na sprednji strani. Baterija naj bi imela 4.620 mAh in bo vključevala senzor prstnih odtisov ter nov senzor za prepoznavanje obraza.

Pixel 6 Pro ima 6,7-palčni zaslon P-OLED in 5000 mAh baterijo. Imel bo 50 MP + 12 MP + 48 MP trojne zadnje kamere.

Naprave so morda na voljo tudi v novih vznemirljivih barvah glede na dražljivke, ki smo jih videli.

Nove naprave Google Pixel 6 bo poganjal čipset Tensor, prvi Googlov mobilni čip po meri, ki naj bi bil hitrejši in pametnejši. Za razliko od njihovih prejšnjih telefonov, ki so imeli procesorje Qualcomm Snapdragon, bo ta novi nabor čipov po meri Googlu omogočil, da bo bolj neodvisen pri proizvodnem procesu.

Bolj razburljive predstavitve – zložljivi telefoni in naprave s sistemom Android 12

Google bo na svojem dogodku Pixel Fall Launch napovedal tudi Android 12 za naprave Pixel. Nekatera druga podjetja, ki se nameravajo pridružiti Googlu, lansirajo svoje naprave s sistemom Android 12, so Oppo in RealMe.

Android 12 je nov operacijski sistem, ki bo bistveno nadgradil prejšnje različice v smislu hitrosti, varnosti in podpore.

Pričakuje se, da bodo pozneje letos predstavili tudi nov zložljivi telefon, vendar o njem trenutno ni veliko znanega.

Viri trdijo, da bosta Pixel 6 in Pixel 6 Pro naprodaj od 28. oktobra, vendar še ni informacij, ki bi to potrdile. Prav tako Pixel 5 ni bil na voljo v Indiji, zato bi se vzorec lahko nadaljeval s temi novimi modeli.

Za vse podrobnosti se oglasite na predstavitvenem dogodku 19. oktobra v torek!