Apple franšiza se vrača z veliko eksplozijo, novimi funkcijami, nadgradnjami itd.

Applova nastavitev iPhone 12 ima v razvoju potek težav v zgodnji fazi (štejemo nekatere s kliničnimi posledicami), vendar je videti, da bo organizacija uvedla velike izboljšave z iPhone 13. Prav tako jih trenutno poznamo bistveno več. V drugem videu je množično slavni YouTuber Filip Koroy (znan tudi kot EverythingApple Pro) sodeloval z močnim uhajajočim Maxom Weinbachom, da bi odkril različne posodobitve, ki jih Apple izdeluje z iPhone 13 – za nekatere od njih pravijo, da so »potrjenih«. Če upoštevamo vse, bo ena sporna. V letu 2021 smo še vedno pripravljeni in zgodbe o iPhone 13 so zdaj težke. Kljub dejstvu, da smo ujeli bližajoče se vrhunce, na primer hitrost oživitve 120 Hz na vitrinah in možnost brezportnega iPhona 13 Pro, se začenjajo pojavljati drugačna spoznanja o prihodnjem telefonu Apple.

Kaj pričakujemo?

Eden od teh je modem 5G v prihajajoči ureditvi iPhone, na podlagi katerega bodo Applovi novi pripomočki prišli do najsodobnejšega oddaljenega širokopasovnega omrežja. IPhone 12 uporablja modem Qualcomm Snapdragon X55, ki je premajhen glede konglomeracije transporterjev hitrejšega X60.IPhone 13 je potreben za uporabo Qualcommovega modema X60, ki je izdelan po 5nm ciklu. Ta modem je bolj izkušen in skromnejši od svojega 7nm arhetipa. Še pomembneje je, da bo iPhone 13 ves čas omogočal zbiranje informacij iz mmWave in pod-6Ghz 5G signala.

To pomeni, da bo telefon dejansko želel priti do številnih vrst 5G brez trenutne zamude, kar bo povzročilo višje hitrosti in nižje mirovanje. Tukaj si lahko ogledate naš vodnik za 5G, če želite izvedeti več o različnih napredkih.

Pred kratkim smo slišali nekaj govoric, da je bil X60 načrtovan za iPhone 13, vendar drugo poročilo DigiTimesa vse razen potrjuje to potezo. Nenavadno je, da naj bi bil Appleov tekmec Samsung tisti, ki se ukvarja s proizvodnjo za Qualcommov modem.

Očitno X60 na tej točki ni najboljši modem v svojem razredu Qualcomm. To bi bil Snapdragon X65, o katerem so nedavno poročali, saj je opremljen za doseganje hitrosti 10 Gb/s (ne da bi si te stopnje v resnici predstavljale, glede na trenutni status organizacij 5G). MacRumors poroča, da Apple X65 verjetno ne bo uporabljal v svojih telefonih čez eno leto.

Od te točke naprej, če upoštevamo vse stvari, bo Apple načrtoval svoje lastne modeme 5G v podjetju, podobno kot za svoje procesorje A-razporeditve.

Kjer se pojavi kolcanje

Ena regija, ki bo verjetno kljub temu vprašljiva, je prehod na MagSafe z Weinbachom, ki pravi, da bodo magneti 'postajali bolj prizemljeni'. Koroy to opisuje kot pozitivno, kar je upravičeno glede na skrbi, da MagSafe v modelih iPhone 12 ne zadostuje za varno shranjevanje privlačnih povezav, kot so denarnice. Glede na vse to je MagSafe trenutno vključen v razpravo glede na dejstvo, da lahko magneti deaktivirajo srčne spodbujevalnike in defibrilatorje, če jih držijo blizu prsnega koša.

'Bili smo popolnoma paralizirani,' sta o nedavnih odkritjih povedala Henry Ford Heart in kardiolog Gurjit Singh iz žilnega inštituta. »Sprejeli smo, da bi bili magnet(i) v telefonu preveč krhki, da bi sprožili privlačno stikalo defibrilatorja. Zavedamo se, da imajo naša odkritja pomembne posledice za ogromen obseg za posameznike, ki vsak dan živijo s temi pripomočki, ki bodo brez špekulacij dali svoj telefon v žep srajce, zgornji žep ali jakno – ne zavedajoč se, da lahko povzroči njihov defibrilator ali srčni spodbujevalnik. delati na način, ki bi lahko bil dejansko smrtonosen.'

Kako lahko Apple izboljša MagSafe, ne da bi razširil te morebitne smrtonosne nevarnosti, je na tej stopnji nejasno.